Wij hebben alle artikelen op voorraad!! In een straal van 30km rondom Nederweert doen we eigen bezorging. Dus geen lange wachttijden door PostNL. Buiten deze straal kan het zijn dat leveringen langer duren, vanwege drukte bij bezorgdiensten. LET OP: vanwege COVID-19 maatregelen kunnen we tijdelijk NIET verzenden buiten Nederland.

Home » Blog » Een nieuw kasteel?

Een nieuw kasteel?

Ping, een bekend geluid zoals ik die zo vaak hoor op een dag....e-mail. In gebrekkig Engels staat er in het scherm een heel verhaal over een gebouw ergens in Frankrijk met de vraag of we er iets mee kunnen. 

Lijkt op een raar mailtje na overleg op kantoor leggen we het terzijde. 

Ping paar dagen later, ja hoor weer dat mailtje met nu nog meer uitleg en telefoonnummers erbij. 

Weer even overleg laten we eens bellen. Een Duits sprekende persoon neemt op. House BY Orbis? Ja antwoord ik....De stem gaat verder: we volgen jullie al even en willen graag dat jullie naar een zeer bijzonder bouwwerk komen kijken. Wat voor bouwwerk? Een nieuw gebouwd kasteel? Huh?

We hebben over de jaren veel mensen geholpen met bijzondere panden. Landhuizen, kastelen, boerderijen. Van verbouwing tot restyling en ook beheer. Maar een nieuw gebouwd kasteel? Dat was ook nieuw voor ons.

Na veel zoekwerk en veel telefoontjes ( we willen wel altijd weten met wie we te maken hebben) was de afspraak gemaakt. We zouden twee dagen de sfeer gaan proeven van dit kasteel en aanhoren wat de bedoeling ermee is.

Na een comfortabele rit door het mooie Frankrijk gaf de navigatie aan dat we vlakbij waren. Vaak liggen dit soort objecten verstopt. Deze niet! Wat we zagen was inderdaad een nieuw gebouwd kasteel midden in een meer! Heel mooi! Helicopter landingsplaats, ondergrondse garage en een park. 

Bij ons komt dan de vraag op wat doen wij hier? Een bekende architect had hier een hoop prachtig werk gedaan, de bouw was van extreem hoge kwaliteit. 

De eigenaar een ouder stel uit een Duits sprekend land ontving ons allerhartelijkst en na de koffie het verhaal kwam eruit. 

De eigenaar was een fervent bos en park liefhebber. Hij wilde altijd een park om daar in te werken als hobby. Echter de hobby was uit de hand gelopen. Een kasteel stond ook op de wensenlijst en toen het leven hem veel fortuin bracht maakte hij zijn droom waar. Zijn vrouw was net zo enthousiast. Helaas bracht deze droom ook een soort van nachtmerrie. Kleur van de raamkozijnen, de eigenaar wilde wit, bouw en woning toezicht wilde blauw. Een soort van mini oorlog was gestart resulterend in geen ramen in het kasteel. Mevrouw had de bouw op uitstekende wijze begeleid maar ook zij liep tegen een probleem aan, hoe dit alles in te richten....resultaat het kasteel was leeg, compleet leeg. Geen plafonds, geen vloeren, alleen een prachtige schil. De vraag van onze kant was waarom geen binnenhuis architect hier bij gehaald. Oef dat was een verkeerde opmerking. Ze hadden indruk dat ze dan alleen met styling werden geholpen terwijl er veel meer beslissingen genomen moesten worden. En ja ze hadden ons werk bekeken, ons gevolgd en vonden dat totaalconcept dat we bieden zo mooi.

Heel eerlijk we waren er stil van. 

Een heerlijk diner verder en de plannen en wensen begonnen vorm te krijgen. 

Het kasteel, eigenlijk te groot voor deze mensen moest een luxe retraite worden met daarin een wat wij hier een penthouse zouden noemen. Kleuren werden duidelijk, de moderne smaak voor meubels ook. En ja de volgende ochtend ook met de Franse ambtenaar gebeld om te vragen of de strijdbijl begraven kon worden. De benadering werkte en een week later een mooi compromis was bereikt. De raamkozijnen werden wit met een hint naar blauw erin.

Zes maanden verder en met hulp en expertise van ons team en alle ingehuurde Nederlandse, Franse en Duitse experts ( van verwarmingsmonteur tot jawel onze eigen binnenhuisarchitect) begint dit een mooi geheel te worden. Het meeste werk is gedaan en het echtpaar besteed nu meeste tijd in het kasteel en ja mijnheer werkt iedere dag in zijn bos.

We hebben veel nagedacht over dit alles, wat kun je ervan leren. Zelfs al ben je in staat om je droom te realiseren, het werkt niet altijd zoals je denkt. Ook al zijn de middelen er om het te doen. Door projecten anders te benaderen en veel met de eigenaren te praten kom je soms tot hele andere inzichten, geen kasteel als geheel maar een penthouse blijkt genoeg. En verzand niet in mini oorlogen met de instanties die je juist kunnen helpen....

En wij? We zijn apetrots op dit heel bijzondere project. Foto’s? Sorry ook een deel van hoe wij werken, we hebben afgesproken geen beeldmateriaal te laten zien. Hoe mooi de marketing hiervan ook kan zijn. 

De foto hierboven is dan ook een willekeurige foto van een heel mooi kasteel!


 »