Buscamper

Reizen voor ons werk is iets dat er gewoon bij hoort. Niet een reis woon werk maar 2 of 3 weken verblijven op een bouwsite ergens in Europa. Soms is dat heel plezierig, soms ook niet. Kou en regen kunnen het plezier bederven maar als je materiaal (lees verblijfsaccommodatie) goed is dan heb je er minder last van.

 

Vaak krijgen we te horen “leuke vakantie gehad?” Terwijl je doodop bent van 3 weken onafgebroken werk ergens ver weg en net 14 uur in onze bestelbus hebt gezeten. Nee vakantie is het niet en we zijn dan ook niet 2 -3 weken in een hotel te vinden maar hebben onze eigen tourcaravan op de bouwplaats waar we verblijven. Als we water kunnen krijgen kunnen wij er staan met onze caravan. Dat was niet altijd zo. Toen we hier voor het eerst lange perioden op een bouwplaats in noord Schotland zaten waren we niet bedreven in “ kamperen”. Hoeveel water, wat doe je met accu, hoeveel gas. Water en jerrycans leer je snel, accu is inlezen en erachter komen dat een grote agm het beste werkt en later uiteraard een powerstation van Jackery en ja gas..nadat je butagas is bevroren leer je heel snel waarom ze daar propaangas hebben en dat je bij min 10 en 50 cm sneeuw toch echt wel een warme bed en breakfast op moet gaan zoeken.

 

Je kan dus wel stellen dat we een klein beetje expertise hebben opgedaan en op een andere manier dan met normaal kamperen. Maar de afgelopen tijd zijn er voor ons nieuwe vragen bij gekomen. Zo bleek het plots moeilijk om op heen en terugweg (de tourcaravan blijft op de bouwplaats) een bed en breakfast te krijgen simpelweg omdat ze dicht zijn of de prijzen zo hoog dat het gewoon niet kan.

Om toch comfortabel te reizen en de tourcaravan te vervangen op de bouwplaats zijn we aan het ontwerpen geslagen om onze eigen buscamper te gaan bouwen, ja een omgebouwde recente bestelbus met volledige isolatie en de luxe die wij er graag op hebben, een douche, toilet, keuken en een goed bed (geen overbodige luxe toch?)

Door de ervaring die we hebben met de vakantiewoningen en tiny houses zijn we al aardig op weg. Zo ver zelfs dat we klanten de mogelijkheid bieden om er ook één te bestellen!

 

Interesse? Neem contact op!